Logo

Het LOGO van Sint-Mathildis

Het logo van Sint-Mathildis: Hoe komt men daaraan? Van waar komen ze? Waarom die kleur? En wat betekenen deze oranje vakjes?

Om dit juist in te schatten moeten we eventjes terug gaan naar het jaar 1982.

Toen we nog gehuisvest waren in het ‘oude Sint-Mathildis’, en er stilaan zicht kwam op de afwerking van het nieuwe huis, kwam de bedenking: “welke naam gaan we ons nieuw huis geven?” Het antwoord van het bestuur van de congregatie kwam vrij snel tot bij ons en was bovendien zeer duidelijk: “op vraag van de familie Van Hese moest de naam van rusthuis Sint-Mathildis ten eeuwigen dage blijven bestaan.” Dus dat wisten we dan meteen ook!

Dan kwam de volgende bedenking. Elke instelling die een naam draagt heeft een logo in het vaandel. Wat nu gedaan? Wat konden ze doen? De toenmalige directeur, Jos Van Uytsel, bracht het idee naar voor om de leerlingen van de tekenacademie van Lier een logo te laten ontwerpen. Dat kon en het was bovendien een uitdaging om hun aangeboren tekentalent te tonen.

De opdracht was:

  1. het gaat om een rusthuis voor bejaarden;
  2. en onze naam is ‘Sint-Mathildis’.

Vrij snel kregen we een aantal prachtige tekeningen toegezonden. De letter ‘M’ van Mathildis kwam rijkelijk uit de schetsen, in alle mogelijke vormen en kleuren. Ook ‘St’ kwam wondermooi op papier, maar er was er toch ééntje dat opviel en iedereen verbaasde door zijn eenvoud van vorm en kleur… de drie oranje vakjes … die kregen onze voorkeur:

Maar dat was nog niet alles, er stak een briefje bij met het ‘waarom’ van deze tekening.

  1. die puntige vakjes gaven het beeld weer van drie daken
  2. het waren niet alleen drie daken, maar ook de grafische letter ‘M’
  3. en de grafische letter ‘M’ betekent: thuis en geborgenheid
  4. de oranje kleur vonden we tevens zo origineel dat het geheel van dit concept onze voorkeur genoot.

We zijn heel fier op ons logo dat nog steeds op alle briefpapier en briefomslagen prijkt en bovenal op ons vaandel ... als het feest is dan kan je ze zien wapperen!

Nieuws

GZA Zorg en Wonen en WZC Sint-Mathildis bundelen de krachten

Zorg om uw privacy – dataveiligheid