Vriendenkring

Dagelijks bewijzen talrijke vrijwilligers in Woonzorgcentrum Sint-Mathildis dat er in ons drukke dagdagelijkse leven er toch nog tijd is om zich in te zetten voor anderen.

Sedert vierentwintig jaar doen ook de leden van de Vriendenkring enorme inspanningen om het leven van onze rusthuisbewoners aangenamer te maken:

De Vriendenkring heeft tot doel om op zaterdagen, zondagen en feestdagen de cafetaria open te houden en zo bij te dragen tot een aangenamer leefklimaat in de voorziening.

Door het inrichten van feesten dragen zij eveneens bij tot een beter leefklimaat en zorgen zij voor intensere contacten tussen bewoner en familie. Er wordt 2x per jaar een “feestweekend” georganiseerd: tijdens het Herfstfeest (weekend in oktober) krijgen de bewoners en hun familie de gelegenheid om samen gezellig te tafelen en te genieten van een overheerlijk herfstmenu. Tijdens de feestelijke Lente-ontmoeting (weekend in april) wordt er een rommelmarkt georganiseerd door de Vriendenkring en kan men terecht in het cafetaria voor overheerlijke snacks.
Een viertal keer per jaar wordt er vergaderd om dit alles te kunnen organiseren.

Door herinvesteren van de opbrengsten - onder andere in geschenken, uitstappen en materialen - geven zij aan de voorziening extra mogelijkheden om het leven van zowel valide als zorgbehoevende bewoners kwalitatief te verbeteren.

De Vriendenkring van Sint-Mathildis is steeds op zoek naar enthousiastelingen die deze kar mee willen trekken. Als u zich geroepen voelt om onze vriendenkring zijn doel mee te helpen verwezenlijken dan kan u steeds contact opnemen met Eddy De Pooter, voorzitter van de Vriendenkring (tel. 03/457.52.14) of met Bart Van Loon, directeur van WZC Sint-Mathildis (tel. 03/460.30.10 of mail simabo@wzcsintmathildis.be). Bij hen kan u de nodige informatie verkrijgen.

Nieuws

GZA Zorg en Wonen en WZC Sint-Mathildis bundelen de krachten

Zorg om uw privacy – dataveiligheid